perjantai 13. heinäkuuta 2018

Kaurapuurosämpylät





Tein viikonloppuna vähän isomman satsin kaurapuuroa aamupalalle, jota jäi aika reilusti. Koska en tykkää heittää ruokaa roskiin, valmistelin kaurapuuron jämistä sämpylätaikinaa ja leivoin ihania sämpylöitä keittolounaan kaveriksi. Näistä sämpylöistä tulee tosi pehmeitä, kun jättää taikinan vaan riittävän löysäksi.






20 kpl

4 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl siirappia
1/2 rkl suolaa
4 dl kaurapuuroa
2 dl spelttijauhoja
8-9 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä

voiteluun oliiviöljyä




Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää siirappi sekä suola. Kippaa mukaan kaurapuuro ja spelttijauhot ja sekoita hieman. Lisää sitten muutamassa erässä vehnäjauhot ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä aika löysäksi. Kohota liinan alla 1-2 tuntia, tai kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi. Oma kaurapuuroni oli lisättäessä sen verran jääkaappikylmää, että kohottamiseen meni lähemmäs pari tuntia.








Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa ensin kahteen osaan ja sen jälkeen kumpikin osa 10 osaan. Pyörittele jauhoja apuna käyttäen sämpylöiksi ja nosta pellille. Anna kohota noin vartin verran ja tee sitten terävällä veitsellä pari viiltoa sämpylöiden pintaan. Voitele lopuksi öljyllä. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti