sunnuntai 19. elokuuta 2018

Italialainen omenakakku





Vaikka vielä onkin kesäiset lämpötilat mittarissa, ei omenaleivonnaisten leipomista voi koskaan aloittaa liian aikaisin :P Rakastan omenapiirakoita ja -kakkuja ja testaan aina innolla uusia omenareseptejä. Tämä ohje tuli vastaan Maku-lehden ruokakirjeessä, jossa lehden lukija Elina jakoi tämän italialaisen torta di mele al burro -ohjeen. Tein kakun muuten ihan ohjeen mukaan, mutta tavallista sokeria korvasin hieman myös tummalla ruokokidesokerilla.

Lehdessä kakun luvattiin olevan mehevä ja täyteläinen, mutta pakko myöntää, etten ihan ollut varma, uskoako vai ei. Onneksi lehti oli kuitenkin oikeassa ja kakku oikeasti OLI ihan supermehevä ja todella maukas! Olipa taas ihanaa löytää uusi helppotekoinen resepti, joka maistuu niiiiin hyvältä!






500 g omenoita
130 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 keltuainen
2 dl sokeria
1 dl ruokokidesokeria
1 tl vaniljasokeria

tarjoiluun kermavaahtoa




Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat puolen sentin viipaleiksi. Sulata voi pannulla ja ota saman tien talteen 1 dl voisulaa. Paista omenaviipaleita lopussa voissa noin 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä.

Sekoita vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Mittaa toiseen kulhoon sokerit, munat ja keltuainen ja sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet ja voisula nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi mukaan vielä omenaviipaleet.

Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm) ja paista kakkua uunin alaosassa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ainakin parin tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Tarjoile kakkua kermavaahdon kanssa.





2 kommenttia: