perjantai 23. elokuuta 2019

Gluteenittomat crème brulée -juustokakkuruudut





Leivoin viime viikonloppuna ystävien kesäjuhliin ja synttäreille näitä juustokakkuruutuja. Resepti on Leivotaan-lehden tekijöiden Gluteeniton leivonta -lehdestä (1/2019).

Tämä oli ihan uusi reseptikokeilu ja vielä gluteeniton, mutta tosi helppo tehdä! Kaiken lisäksi sain käyttää kaasupoltinta koristelussa, joka on aina yhtä hauskaa :P Nämä ruudut maistuivat tosi hyviltä eikä oikeasti mistään huomannut, että ohje olisi ollut gluteeniton. Juustokakkuruudut voi hyvin myös pakastaa ja sulattaa huoneenlämmössä ennen myöhempää tarjoilua.




Pohja:

100 g voita
100 g gluteenitonta tummaa suklaata
2 munaa
1 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl kookosjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

500 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa

karamellisointiin 3 rkl ruokokidesokeria

Vuoraa leivinpaperilla 20x30cm kokoinen vuoka. Sulata pohjaa varten voi ja suklaa paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon voi-suklaaseos. Siivilöi sitten joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.

Sekoita täytteen tuorejuusto ranskankerma yhteen. Lisää sokerit sekä munat yksi kerrallaan. Kaada täyte varovasti esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista n. 35 minuuttia. Sammuta sitten uuni ja anna kypsyä vielä jälkilämmöllä 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin. Ripottele jäähtyneen kakun päälle ruokokidesokeria ja karamellisoi pinta kaasupolttimen avulla. Varo, ettet polta liian läheltä reunan leivinpaperia, ettei se syty tuleen. Leikkaa neliöiksi ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti