keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Luumuhyve ilman valkoista sokeria





Taas on se aika vuodesta, kun luumut ovat sesongissa ja muutenkin syksyn lähestyessä tekee mieli leipoa kaurapaistoksia erilaisista hedelmistä. Ne maistuvat niin hyviltä uunituoreina ja etenkin sadepäivinä! Huomasin muuten, että noin kolmisen vuotta sitten olin täsmälleen samoissa tunnelmissa, kun löysin blogistani tähänkin reseptiin inspiraationa toimineen Plum crispin reseptin :) Tällä kertaa ohje on edelleen ilman valkoista sokeria, mutta ei gluteeniton.




10-15 luumua
1/2 dl vaahtera- tai agavesiirappia
3 rkl maissitärkkelystä
1 tl kanelia
pari tippaa vaniljasteviaa

Pese luumut, halkaise ne ja poista kivet. Leikkaa neljään osaan. Sekoita uunivuoassa luumupaloihin siirappi, tärkkelys ja mausteet.

3 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl mantelijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/4 dl vaahtera- tai agavesiirappia
1/4 dl hunajaa
1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
pari tippaa vaniljasteviaa
150 g sulatettua voita

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja levitä tasaisesti luumujen päälle. Paista 175 asteessa 55 minuuttia. Peitä vuoka noin puolessa välissä foliolla, mutta ota folio pois taas paiston loppuvaiheessa, jotta pinta saa väriä. Tarjoa lämpimänä halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti