perjantai 3. huhtikuuta 2020

Snickers-neliöt





Näitä maapähkinävoineliöitä leivoin jo reilu viikko sitten, kun herkkuhammasta alkoi taas kolottaa. Nopea katsaus kaappeihin sekä reseptiarkistoihin, ja tuloksena tällaiset leipomukset tällä kertaa. Alkuperäinen resepti on Viimeistä murua myöten -blogista, josta ohje löytyy vegaanisena. Muokkasin tätä omien kaappieni tarpeisiin eli vaihtoon menivät maito ja suklaa. Raaka-aineet ja maku muistuttavat niin paljon Snickers-patukkaa, että ristin nämä snickers-neliöiksi.

Tällä reseptillä leipoo aika pikkuisen leivoksen, jolla kaksi ihmistä pärjää muutaman päivän. Kannattaa siis tuplata tai triplata ohje ja paistaa isohkossa brownie-vuoassa tai pellillä, jos tekee isommalle joukolle. Näihin neliöihin ei tule ollenkaan voita, mutta kylläpä nämä maistuvat silti aivan taivaallisen hyviltä! Terveellisemmän (ilman valkoista sokeria) tästä herkusta saa vielä helposti sillä, että vaihtaa sokerin kookossokeriin ja suklaan sokerittomaan versioon. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!





8 palaa

1 1/2 dl maapähkinävoita
1 dl maitoa
1 1/4 dl fariinisokeria
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl soodaa
100g tummaa suklaata
suolapähkinöitä





Pilko suklaa palasiksi. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja lisää lopuksi suklaapalat. Levitä leivinpaperoidun pienen uunivuoan (15cm x 20cm) pohjalle ja tasoita pinta. Ripottele päälle suolapähkinöitä ja paista 175 asteessa enintään 20 minuuttia. Pinta ei saa kauheasti väriä, mutta uskalla luottaa silti, että reilun vartin päästä on valmista! Anna jäähtyä kokonaan ja leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti