torstai 14. toukokuuta 2020

Appelsiini-suklaajuustokakku mehevällä suklaakakkupohjalla





Toukokuun kahtena ensimmäisenä sunnuntaina meillä vietettiin äitienpäiviä. Portugalin ja Suomen äitienpäivät ovat nimittäin eri viikoilla :P Mutta sehän sopii, sillä sainpahan leipoa kaksi eri kakkua! Nämä olivatkin elämäni ensimmäiset äitienpäiväni, vaikka tokihan äitienpäivä on joka päivä <3




Mieleni teki jotakin Fazerinan makuista kakkua ja visioin tekeväni suklaakakkupohjan sekä moussetäytteen muodostaman kerroskakun. Kaikki meni hyvin siihen saakka, kunnes paistoin kakkupohjan. Valitsin testattavaksi Suklaapossun mielettömän mehevän suklaakakkupohjan. Paistoin kakkua annetun ajan ja testasin vielä tikullakin, että oli kypsä. Vaan kuinkas sitten kävikään - leikatessa pohja paljastui jostain kumman syystä kuitenkin keskeltä raa'aksi ja jouduin hylkäämään kerroskakkuhaaveeni. Päätin sitten laittaa vain kakkupohjan alle ja moussetäytteen päälle. Toimi kyllä hyvin niinkin!

Koristelua varten sulatin suklaata, kippasin sen muovipussiin ja leikkasin kulman auki, ja tein kakun päällä isoja ympyröitä. Nappasin tekniikan jostain instagramin leivontavideosta :P

Kakku oli tosi makoisa ja maistui ihan Fazerinalta. Kakkupohja oli nimensä mukaisesti mehevä ja maku tuntui itse asiassa vain parantuvan seuraavina päivinä.




Pohja:

50 g tummaa suklaata sulatettuna
125 g voita
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1 1/2 dl ranskankermaa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa tai liedellä kattilassa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija 22cm), jossa on leivinpaperi pohjalla. Paista 170 asteessa noin 1 tunnin ajan. Kokeile kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä.




Täyte:

250 g maustamatonta tuorejuustoa
1 appelsiinin kuori
200 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
3 liivatelehteä
3 rkl appelsiinimehua

koristeluun sulatettua suklaata ja kultaisia palloja

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto kulhossa ja raasta joukkoon appelsiinin kuori. Purista myös mehu valmiiksi myöhempää käyttöä varten. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä sillä aikaa, kun vatkaat kerman vaahdoksi. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja sulata liivatelehdet mehuun. Sekoita sula suklaa sekä liivateseos tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon ja kippaa täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Jos pohja on epätasainen päältä, leikkaa veitsellä "hattu" pois ja kaada täyte vasta tasoitetulle pohjalle. Kakun rippeet voi käyttää myöhemmin esim. jälkiruokana (itse tein näin: murennettuja kakkupaloja + vaniljakastiketta + mansikoita :). Anna kakun jähmettyä mielellään yön yli ja koristele haluamallasi tavalla suklaakoristein.




Tarkkasilmäinen huomaa, että pieni käpälä ehti käymään kakussa ennen valokuvaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti