torstai 7. toukokuuta 2020

Korvapuusti-juustokakku





Minulla on tapana leipoa yleensä viikonlopuksi jokin herkku ihan vain viikonloppua juhlistamaan :P Kovin terveellistä se ei kai ole, mutta tuo ainakin iloa kahvipöytään! Vähän aikaa sitten postiluukusta tipahti Leivotaan-lehden 10-vuotisjuhlanumero (3/2020), jossa olikin juhlan kunniaksi 100 sivua herkkuja. Sivuilta valikoitui testattavaksi tämäkin kakku. Olen muuten ollut lehden tilaaja aivan ensimmäisestä numerosta alkaen!

Tämä kakku on helppo juustokakku, joka valmistuu ilman sähkövempaimia uunissa. Maut ovat peräisin korvapuustista eli kanelia ja kardemummaa. Tuorejuustotäytteen koostumuksesta pitää oikein erikseen mainita, että vehnäjauhojen ja kermaviilin ansiosta (?) se oli riittävän napakka, mutta kuitenkin pehmeä.

Kakku oli todella herkullinen ja selkeästi maistui pulla. Tästä tuli yksi suosikkikakkujani, jota voi helposti leipoa kiireessäkin. Kannattaa kokeilla!






Pohja:

175 g keksejä, esim. Digestive (käytin kaapista Marie-keksit)
50 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl kanelia

Tuorejuustotäyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa (käytän juustokakuissa aina Philadelphiaa)
1 dl kermaviiliä
2 dl sokeria
4 munaa
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa

Tuorejuustokuorrute:

30 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl tomusokeria
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl kuohukermaa
2 tl kanelia




Aloita valmistamalla pohja: Murskaa keksit ja sekoita kanelin ja voin kanssa tasaiseksi. Painele esimerkiksi desilitramitalla tiiviisti leivinpaperoidun vuoan pohjalle. Laita kylmään odottamaan täytteen valmistumista.

Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sokeri ja munat pallovispilällä yhdessä kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää jauhoseos juustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada tuorejuustotäyte keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa 1 tunti. Sammuta sitten uunin lämpö ja anna kakun olla vielä uunissa jälkilämmössä vartin ajan. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä. Kun se on jäähtynyt, sekoita kuorrutteen ainekset yhteen sähkövatkaimella ja levitä kakun päälle. Anna vielä tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele halutessasi pinta esimerkiksi sokerihelmillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti