perjantai 15. toukokuuta 2020

Masariinitorttu





Äitienpäiväksi nro 2 valitsin leivottavaksi Leivotaan-lehdestä (3/2020) tämän gluteenittoman, sitruunaisen masariinitortun edellisen sunnuntain suklaakakun vastapainoksi. Näin aikuisiällä olen alkanut tykkäämään manteleista massan tai jauhon tai miksei liköörinkin muodossa. Leivonnaisista mantelimassa tekee aina ihanan kosteita ja täyteläisiä.




Tämä kakku oli merkitty lehteen tunnisteella helppo. Nopeasti ja helposti se valmistuikin. Lopputulos on tosi kevyt eikä tätä kakkua syödessä tule millään ähky olo. En aina tykkää gluteenittomien kakkujen koostumuksesta ja suutuntumasta, mutta mantelimassan ansiosta tämä kakku tuntuu ihan "normaalilta" kakulta :P Ehkäpä yksi parhaimmista gluteenittomista kakuista, joita olen testannut.




Pohja:

275 g mantelimassaa
1 tl kardemummaa
125 g huoneenlämpöistä voita
3 munaa
1 sitruuna
4 rkl mantelijauhetta
1/2 dl mantelirouhetta
1 maustemitta suolaa

Kuorrute:

250 g mascarponejuustoa
1 1/2 dl ranskankermaa
1/2 dl tomusokeria
1/4 dl sitruunamehua

passionhedelmiä ja mantelirouhetta koristeluun

Raasta mantelimassa kulhoon ja vaahdota se voin ja kardemumman kanssa. (Vinkki: jääkaappikylmää mantelimassaa on helpompi raastaa!) Lisää munat yksitellen vatkaten. Raasta sitruunan kuori ja sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä taikinaksi ja kippaa leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kulhoon ja vatkaa. Levitä kuorrute jäähtyneelle kakulle ja tiputtele passionhedelmien siemeniä ja mantelirouhetta pinnalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti