perjantai 5. marraskuuta 2021

Mokkaleivokset




Tämän kahvinmakuisen leivoksen olin lisännyt to do -listalleni jo jokin aika sitten. Resepti löytyy Leivotaan-lehden tämän vuoden numerosta 4/2021. Tähän tulee myös kahvilikööriä, mutta sen voi korvata vaikka kahvilla, jos ei halua alkoholia käyttää.

Tästä leivoksesta kivan tekee kuorrutteen kaksi kerrosta. Toki se tekee leipomisesta vähän hitaampaa, kun pitää välillä odotella, että toinen kerros jähmettyy. Kakkuun tulee tosi paljon tummaa suklaata, joka tekeekin sen mausta ja koostumuksesta täyteläisen. Ei siis ole yhtään kuivikas tämä kakku! Joskus erilaiset alkoholit tuovat vahvaa makua leivoksiin, mutta tässä kahvilikööri ei maistu ollenkaan. Edes kahviaromi ei tule läpi. Tällä respetillä saa helposti isommallekin porukalle hyvät ja maistuvat leivokset. Kannattaa kokeilla suklaan ja kahvin ystävät!




Kakkupohja:

250 g voita
150 g tummaa suklaata
4 munaa
1 3/4 dl sokeria
1 dl muscovadosokeria
2 3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 rkl kahvilikööriä

Kuorrute 1:

200 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
25 g huoneenlämpöistä voita
1 dl tomusokeria

Kuorrute 2:

150 g tummaa suklaata
3/4 dl kuohukermaa
2 rkl voita
2 rkl kahvilikööriä

Leivinpaperoi vuoka (koko n. 20x30 cm). Sulata voi kattilassa ja sekoita sen joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet vaahdon joukkoon ja kääntele sekaisin. Sekoita lopuksi mukaan kahvilikööri. Kippaa taikina pellille ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa kuorrute 1:n ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä jäähtyneelle pohjalle ja nosta kylmään noin puoleksi tunniksi.

Mittaa kuorrute 2:n rouhittu suklaa, kerma, voi ja likööri kattilaan ja anna niiden sulaa yhteen miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Kaada ja levitä jäähtynyt kuorrute tuorejuustokerroksen päälle ja anna kakun jähmettyä vielä kylmässä. Leikkaa annospaloiksi ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti