maanantai 5. toukokuuta 2014

Appelsiinibrowniet



Nämä appelsiinibrowniet maistuvat ihan Fazerina-makeisilta. Alkuperäisen ohjeen uunitusaika on omalle uunilleni jälleen liikaa, joten kannattaa vaan reilusti puolittaa paistoaika, jotta browniessit eivät kuivu uunissa. Resepti on vuoden 2014 kolmannesta Leivotaan-lehdestä, jonne sen kirjoitti Mailis Penttilä Herkkuretki-blogista.

250 g tummaa suklaata
200 g voita, huoneenlämpöisenä
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 munaa
1½ dl jauhoja
1 dl kaakojauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja siirrä se hetkeksi jäähtymään. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Yhdistä kaakao vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi raastettu appelsiininkuori. Levitä taikina suorakaiteen malliseen uunivuokaan (n. 23 cm x 31 cm). Paista noin 15 minuuttia (alkuperäisessä ohjeessa 25 minuuttia) niin, että browniet jäävät sisältä kosteiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti