Töissä on keväisin kovasti kiirettä. Kiireitä helpottamaan kokeilin Leivotaan-lehdestä (3/2014) tätä minttusuklaajuustokakkua. Tähän ei tule ollenkaan liivatetta, joten näillä helteillä kakku ei kovin kauaa pysy kasassa. Jatkossa taidankin lisätä muutaman liivatelehden tarjoilua helpottamaan. Maku on silti taivaallinen ja koostumus samettisen pehmeä.
Pohja:
100 g margariinia
200 g keksejä (laitoin Neo/Dops-keksejä)
Täyte:
200 g After Eight -levyjä
5 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle. Laita jääkaappiin jäähtymään.
Sulata noin 150 g After Eight -levyjä vesihauteessa. Hienonna loput levyt karkeasti. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sulatetut ja hienonnetut After Eightit, lisää tuorejuusto, tomusokeri ja lopuksi kermavaahto. Kääntele seos tasaiseksi ja levitä keksimurun päälle.
Laita kakku pakastimeen muutamaksi tunniksi. Ota kakku esiin hieman ennen tarjoilua ja koristele After Eighteillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti