maanantai 12. toukokuuta 2014

Muscovadoboston




Vuoden 2014 numeron 3 Leivotaan-lehdestä löytyi tämä bostonkakkuresepti. Reseptissä kehuttiin muscovadosokerin antavan kakulle toffeisen maun. Alkuperäisessä reseptissä sokerin tilalla olikin vaalea muscovado, mutta omasta lähikaupastani ei löytynyt kuin tummaa muscovadoa tai kinuskista intiaanisokeria eli karamellisoitua täysruokosokeria. Näistä valitsin jälkimmäisen ja hyvin näytti sekin sopivan joukkoon. Itse lisäsin raesokerin lisäksi päälle vielä hieman sokerivesikuorrutetta koristeeksi.

2 kranssia

50 g hiivaa
5 dl maitoa, kädenlämpöisenä
hyppysellinen suolaa
½ tl kardemummaa
½ dl intiaanisokeria
1/4 dl sokeria
125 g voita, huoneenlämpöisenä
1 muna
11-13 dl jauhoja

Täyte:

150 g voita, huoneenlämpöisenä
1 dl intiaanisokeria

Koristelu:

1 muna
raesokeria
(1-1½ dl mantelilastuja)
(sokerivesikuorrutetta)

Liuota hiiva maitoon. Lisää suola, kardemumma, intiaanisokeri, sokeri, voi, muna ja jauhot vähän kerrallaan. Sekoita taikina sileäksi. Alusta voimakkaasti muutama minuutti. Kohota liinan alla noin tunnin ajan.

Sekoita täytettä varten keskenään voi ja intiaanisokeri.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi (n. 28 cm x 40 cm). Levitä täyte puoliksi molemmille taikinalevyille. Rullaa levyt pitkältä sivulta. Leikkaa kumpikin rulla n. 8-10 palaksi. Laita palat kahteen voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24-26 cm). Kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele pullat vatkatulla munalla ja ripota päälle raesokeri ja halutessasi mantelit tai sokerivesikuorrute. Paista 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä vuoissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti