tiistai 6. toukokuuta 2014

Patongit



Vuorossa maailman parhaimmat patongit. Tämä kestosuosikki ruoka- tai iltapalapöydässäni saa aina kehuja - eikä suotta! Eikä uskoisi, että näin hyvän leivän leipominen on myös helppoa. Resepti on alunperin kotoisin Valkotippurin blogista, josta löytyy myös asiaankuuluva video.

3 patonkia:

3 g hiivaa
3 dl vettä
6½ dl jauhoja
1½ tl suolaa

Sekoita ainekset keskenään kulhossa (taikinaa ei tarvitse vaivata!) ja laita päälle kelmu tai kansi. Jätä huoneenlämpöön tekeytymään yön yli. Muotoile seuraavana päivänä taikina levyksi - taaskaan ei tarvitse vaivata, ja taittele pari kertaa tyynyksi. Leikkaa kolmeksi tangoksi ja kierrä niitä hieman. Aseta uunin pohjalle vesikuppi. Siirrä patongit pellille ja paista 275 asteessa noin 18 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti