keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Savulohipizza



Maaliskuussa postasin pizza biancon reseptin. Tuon pizzan pohjataikina taipuu moneksi, sillä samalla perusohjeella valmistuvat myös nämä savulohitäytteiset versiot. Taannoin Italian matkallani ihastuin kovasti pelkistettyihin pizzoihin - sekä rucolaan, joten sillä linjalla jatketaan edelleen! Sekä pizza bianco että savulohipizza ovat peräisin Ingrid Espelid Hovigin ja kumppaneiden kirjasta Leivo herkkuja helposti. Alkuperäisessä savulohipizzareseptissä käytetään briejuustoa, mutta vaihdoin sen itselleni mieluisampaan mozzarellaan.

4 pientä pizzaa

Pohja:

25 g hiivaa
2 dl lämmintä vettä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja

Täyte:

4 rkl oliiviöljyä
1 pallo mozzarellaa
1 punasipuli ohuina viipaleina
300 g savulohta

Valmista pizzapohja: Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle lämmin vesi. Liuota hiiva veteen. Sekoita joukkoon öljy ja suola sekä osa jauhoista. Vaivaa tasaiseksi. Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikina kiiltäväksi ja notkeaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota n. tunnin ajan. Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja jaa neljään osaan. Kauli pohjat pyöreiksi.

Levitä pohjille öljyä ja viipaloi mozzarellaa sopiviksi siivuiksi jokaisen pohjan päälle. Levitä lopuksi vielä punasipulit. Paista pizzoja 225 asteessa 10-12 minuuttia. Ota ne uunista ja levitä savulohiviipaleet sekä rucola päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti