Kokeilin jälleen taikinan yön yli kohottamista ja aamulla leipomista - onhan kesäloma-aamuja vielä 11 jäljellä. Leivotaan-lehdestä (2/2014) löytyi tämäkin aamiaisleipäresepti. Edelliseen samanmoiseen kokeiluun, yön yli kohonneisiin aamuleipiin verrattuna tämä oli helpompi tehdä ja aamulla aikaa ei tarvitse kuluttaa edes sämpylöiden kohottamiseen. Reseptissä on suola kohdillaan ja vehnäjauhojen ansiosta maku on sopivan pullainen. Alkuperäisessä ohjeessa ehdotetaankin lisäämään mukaan myös esim. suklaahippuja makeamman lopputuloksen saamiseksi. Näitä sämpylöitä teen ehdottomasti toistekin!
8 kpl
25 g hiivaa
3 dl kylmää maitoa
8 dl vehnäjauhoja
½ dl vehnäleseitä (itse käytin Kuidukas-leseitä)
2 tl sokeria
2 tl suolaa
100 g voita
1 muna
maitoa voiteluun
leseitä koristeluun
Illalla:
Liuota hiiva kylmään maitoon. Sekoita jauhot, leseet, sokeri, suola ja voi murumaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Vatkaa muna kevyesti hiiva-maidon sekaan. Yhdistä aineet ja vaivaa notkeaksi taikinaksi. Peitä kulho muovikelmulla ja pane yöksi jääkaappiin.
Aamulla:
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Lusikoi taikinasta sopivan kokoisia sämpylöitä leivinpaperoidulle pellille.
(..kyllä, käytän aina leivinpaperit moneen kertaan) |
Voitele maidolla ja ripottele päälle leseitä. Paista 12-15 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti