tiistai 27. tammikuuta 2015

Kylmäkohotettu kanafantasia



"Tuplakana, paprika ja ananas." Vakiotilaukseni pizzeriassa. Tosin tuplakanan kanssa pitää olla varovainen, ettei vain muutu matkan varrella vahingossa tonnikalaksi. Onneksi vain kerran on joutunut palauttamaan ruuan takaisin keittiöön.

Leivotaan-lehden vuoden ensimmäisessä numerossa (1/2015) oli kylmäkohotetun pizzataikinan resepti. Koska hyviä kokemuksia on jo lukuisia kylmäkohotetuista leivistä, päätin kokeilla tekniikkaa myös pizzan kanssa. Ja hyvin toimii! Tällä ohjeella saa lehden mukaan neljä pikkupizzaa. Itse tein kaksi keskikokoista, 1 pizza/pelti.




4 pikkupizzaa tai 2 keskikokoista pizzaa

Taikina:

25 g hiivaa
2½ dl kylmää vettä
1 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä
5-5½ dl vehnäjauhoja

Murusta hiiva kulhoon ja lisää vesi. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola ja öljy sekä jauhot. Sekoita tahmeaksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna kohota kylmässä yön yli.

Täyte:

600 g kanan rintafileitä (käytin hunajamarinoituja)
1 sipuli
1 paprika
1 tlk säilykeananasta
1 pieni tölkki tomaattipyrettä
juustoraastetta
suolaa
pippuria
oreganoa
oliiviöljyä
rucolaa
(valkosipulia)

Paista kanan rintafileet uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Kuori ja leikkaa sipuli veneiksi. Paloittele paprika.

Laita pelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.

Kauli pizzataikinasta leivinpaperin päällä yksi keskikokoinen ympyrä. Levitä tomaattipyre ja ripottele sen päälle sipuliveneitä. Paloittele kanan rintafileet ja ripottele puolet paloista toiselle pizzalle. Lisää paprika- ja ananaspalaset ja lopuksi juustoraaste (sekä halutessasi valkosipuli). Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizza pellille. Pudota uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista pizzaa uunissa n. 10-15 minuuttia. Tee sama toiselle pizzalle.

Siirrä valmis pizza lautaselle. Ripottele sen päälle suolaa, pippuria, rucolaa sekä päälle vielä hieman oliiviöljyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti