lauantai 10. tammikuuta 2015

Mustikkamoussekakku browniepohjalla



Lauantaina oli poikkeuksellisesti työpäivä ja hoidin tällä kakulla vuoden ensimmäisen pullavuoroni. Olin haaveillut tästä Leivotaan-lehden (5/2014) kakusta siitä lähtien, kun lehti syksyllä ilmestyi. Lopputulos oli kyllä maukas, mutta moussen koostumus oli liian pehmeä, joten tein reseptiin hieman muutoksia. Alla siis mieleisekseni korjattu versio.


Pohja:

120 g tummaa suklaata
100 g voita
2½ dl sokeria
1½ rkl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa
2 munaa
1½ dl vehnäjauhoja

Mustikkamousse:

6 liivatelehteä
tilkka vettä tai mustikkamehua
250 g mustikoita (käytin puolet metsämustikoita ja puolet pensasmustikoita)
3 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 dl kermaviiliä
3 dl vispikermaa

Koristeluun tuoreita mustikoita





Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata kattilassa suklaa ja voi. Siirrä sivuun ja sekoita mukaan sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita munat mukaan yksitellen ja kääntele lopuksi joukkoon jauhot. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista n. 20-25 minuuttia. Pohjan pitää jäädä tahmeaksi, joten älä paista liian kauan. Anna valmiin pohjan jäähtyä.

Liota liivatteita kylmässä vedessä. Soseuta mustikat ja puristele niistä siivilässä ylimääräinen neste pois. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri ilmavaksi. Sekoita mustikkasose ja kermaviili munavaahtoon. Sulata liivatteet veteen tai mustikkamehuun ja anna hetken jäähtyä. Vatkaa kerma puolikovaksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon liivateseos ja kermavaahto varovasti käännellen. Kaada mousse vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 5 tuntia tai yön yli. Koristele mustikoilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti