torstai 21. toukokuuta 2015

Ahvenanmaalainen pannukakku



Viikonlopun catering-keikan riisipiirakoista jäi riisipuuroa juuri sopivasti sen verran, että sain vihdoin tehtyä ahvenanmaalaista pannukakkua. Tämä on yksi niistä (harvoista) resepteistä, jota yläasteen kotitaloustunneilta muistelen lämmöllä. Harvemmin vain tulee nykyään keiteltyä manna- tai riiripuuroa, jotta tätä herkkua tulisi useammin valmistettua. Tämä resepti on kotoisin ruotsalaiselta pannukakkusivustolta. Muuten noudatin ohjetta tarkasti, paitsi lisäsin hieman voita ja paistoaika oli minun uunillani lähes tuplat alkuperäiseen 20 minuuttiin verrattuna.



6 munaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
5 dl riisipuuroa
3 tl kardemummaa
2 tl suolaa
n. 1 l maitoa
50 g sulatettua voita

vadelmahilloa
kermavaahtoa

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää vehnäjauhot, riisipuuro, kardemumma ja suola. Lisää lopuksi maito ja voisula ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina korkeareunaiselle uunipellille (Huom! Pelti tulee tosi täyteen!) ja siirrä varovaisesti 220 asteiseen uuniin. Paista n. 35-45 minuuttia, kunnes pannukakku on hyytynyt ja pinta on ruskehtava. Tarjoile jäähtyneenä vadelmahillon ja kermavaahdon kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti