tiistai 5. toukokuuta 2015

Sitruunarulla



Vielä yksi sitruunaleivos tälle keväälle. Tämä sitruunarulla löytyi Leivotaan-lehden vuoden ensimmäisestä numerosta. Erilaisen tästä kääretortusta teki pohjan erikseen käytettävät keltuaiset ja valkuaiset. Sisus on kirpakka ja sitruunan maku maistuu todella voimakkaasti. Mukavan kevyt, keväinen resepti!




3 munaa
1½ dl sokeria
½ sitruunan hienoksi raastettu kuori
3/4 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:

150 g huoneenlämpöistä voita
2 1/4 dl tomusokeria
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
½ sitruunan mehu




Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta leivinpaperi pellille (noin 30 x 40 cm). Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista vaahtoon samalla vatkaten. Lisää loput sokerista ja vatkaa vielä muutama sekunti. Kääntele raastettu sitruunan kuori ja keltuaiset yksitellen taikinaan. Yhdistä perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos varovasti taikinan joukkoon. Levitä taikina tasaisesti pellille ja paista 8-10 minuuttia.

Anna torttupohjan jäähtyä hieman ja kumoa se sitten sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi. Peitä pohja leivinliinalla, ettei se kuivu.

Vatkaa täytettä varten ainekset notkeaksi massaksi. Levitä tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Kääri torttu rullalle pitkittäissuunnassa. Anna tortun levätä paketissa hetki taite alaspäin. Säilytä kylmässä ja ota esille vähän ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti