sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Härkäpiiraset



Tuli viikonlopuksi catering-keikka rakkaan kummipojan synttärijuhliin. Suolaista toivottiin, joten yhdistelin kaksi vanhaa pikkupiirasreseptiäni näiksi härkäpiirasiksi. Pohja on feta-oliivipiirakoiden juustoinen pohja ja täytteen muna-maito-kermaseos on kotoisin feta-savulohipiirasista. Kylmäsavuhärkä oli minulle uusi tuttavuus, mutta poimin sen kokeeksi leikkelehyllystä perinteisen poron sijaan. Härkä on lähes saman värinen, kuin poron lihakin ja se toimii ihan yhtä hyvin tällaisissa piirasissa. Hyvin maistuivat synttärivieraille!



30 kpl

Taikina:

300 g voita
7 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
2 dl mozzarellaraastetta

Täyte:

100 g kylmäsavuhärkää
½  keltainen paprika
4 vartta kevätsipulia
2 dl kermaviiliä
2½ dl kermaa
2 dl maitoa
7 munaa
1 tl suolaa
pippuria



Sekoita täytettä varten pehmeä voi, vehnäjauhot, vesi ja juustoraaste tasaiseksi taikinaksi. Leivo taikina pötköksi ja jaa 30 osaan. Pyöritä palaset palloiksi ja painele pallot pyöreiksi littanoiksi. Vuoraa foliovuoat tai muffinssipellin kolot taikinalla. Pistele haarukalla pohja.

Pilko kylmäsavuhärkä pieniksi suikaleiksi. Kuutioi paprika erittäin pieneksi ja hienonna kevätsipuli. Ripottele täyteainekset taikinavuokiin. Sekoita keskenään kermaviili, kerma, maito, munat, suola ja pippuri. Kaada nestettä vuokiin melkein piripintaan. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti