maanantai 15. kesäkuuta 2015

Gluteeniton kinkkupiiras



Kuva-arkistojen kätköistä löytyi tämä kinkkupiiras, jonka leivoin jo toukokuun lopussa kesäiselle piknikille, jota vietimme työkavereiden kanssa. Jotta piiras sopi kaikille työyhteisömme jäsenille, leivoin sen gluteenittomana. Se kävikin tosi helposti Fin Mix -jauhoseoksen ansiosta. Kuten aina työyhteisömme piknikeillä, tälläkin kertaa aurinko paistoi täydeltä terältä ja upean eväspöytämme herkut maistuivat!



Pohja:

65 g pehmeää voita
2 dl Fin Mix vaalea -jauhoseosta
½ dl perunamuusijauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl kylmää vettä

Täyte:

muutama viipale pekonia kuutioituna
150 g keittokinkkua
½ punainen paprika
n. 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
100 g juustoraastetta
2 munaa
2 dl kermaa




Sekoita pohjaa varten pehmeä voi, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina palloksi ja anna viilentyä jääkaapissa hetken.

Paista pekonikuutiot ja suikaloi keittokinkku. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Ota taikinapallo jääkaapista ja painele piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle täyte ja paista 225 asteessa n. 20-25 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti