perjantai 5. kesäkuuta 2015

Helpot perunarieskat


Kotikirppistarjottavat jatkuvat. Makeiden leivosten kaveriksi leivoin kirppisvierailleni myös näitä Kinuskikissan helppoja perunarieskoja. Kuten leivät aina, nämäkin ovat parhaimmillaan aivan uunituoreina!


n. 15 kpl

800 g perunoita
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita
1 muna

voiteluun sulaa voita

Kuori ja keitä perunat. Muussaa ne perunasurvimella ja mausta suolalla. Lisää vehnäjauhot, pehmeä voi ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä jauhoja apuna käyttäen taikinasta pieniä pallukoita ja litistä ne pellille, halkaisija n. 8 cm. Paista 200 asteessa n. 18 minuuttia. Voitele valmiit rieskat voisulalla, anna jäähtyä ja tarjoile.



1 kommentti:

  1. Kun teen perunamuusia ruuaksi, teen sitä usein tahallaan sen verran paljon, että jää rieskan "juureksi". Rieska on niiiin hyvää.

    VastaaPoista