perjantai 5. kesäkuuta 2015
Helpot perunarieskat
Kotikirppistarjottavat jatkuvat. Makeiden leivosten kaveriksi leivoin kirppisvierailleni myös näitä Kinuskikissan helppoja perunarieskoja. Kuten leivät aina, nämäkin ovat parhaimmillaan aivan uunituoreina!
n. 15 kpl
800 g perunoita
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita
1 muna
voiteluun sulaa voita
Kuori ja keitä perunat. Muussaa ne perunasurvimella ja mausta suolalla. Lisää vehnäjauhot, pehmeä voi ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä jauhoja apuna käyttäen taikinasta pieniä pallukoita ja litistä ne pellille, halkaisija n. 8 cm. Paista 200 asteessa n. 18 minuuttia. Voitele valmiit rieskat voisulalla, anna jäähtyä ja tarjoile.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kun teen perunamuusia ruuaksi, teen sitä usein tahallaan sen verran paljon, että jää rieskan "juureksi". Rieska on niiiin hyvää.
VastaaPoista