torstai 4. kesäkuuta 2015
Banana cupcakes with chocolate peanut butter frosting
Loman alkajaisiksi pidin pienen kotikirppiksen ja pitäähän ostosten lomassa saada jotakin syödäkseenkin. Tämä Sally's baking addiction -sivustolta löytynyt resepti on kokonaisuudessaan aivan taivaallinen! Jo itse kuppikakku on maukkaan mehevä, puhumattakaan kaksivärisestä ja -makuisesta kuorrutteesta. Rehellisesti sanottuna parhaimmat kuppikakut, mitä olen koskaan leiponut!
12 kpl
Cupcakes:
115 g voita
3/4 dl (100 g) sokeria
1 1/4 dl (150 g) intiaanisokeria
3 munaa, huoneenlämpöisinä
2 erittäin mustaa banaania muussattuina
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl kanelia
3/4 dl maitoa
100 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
Maitosuklaakuorrute:
n. 2 dl tomusokeria
vajaa ½ dl kaakaojauhetta
115 g voita, huoneenlämpöisenä
2 rkl kermaa
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
Maapähkinävoikuorrute:
185 g maapähkinävoita (creamy/smooth)
60 g voita, huoneenlämpöisenä
vajaa 1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kermaa
Cupcakes: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää banaanisose ja vaniljasokeri sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan lopuksi maito ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi ja annostele muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa n. 17-19 minuuttia, kunnes kuppikakut ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.
Valmista kummatkin kuorrutteet samalla tavalla: Vaahdota ensin kulhossa kaikki aineet kermaa lukuunottamatta. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa vielä n. 3 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa. Lusikoi täytteitä pursotinpussiin siten, että toiselle laidalle tulee vain suklaaseosta ja toiselle laidalle maapähkinävoiseosta. Pursottaessa kuorrutteesta tulee siten kaksiväristä. Pursota kuorrutetta reilusti jäähtyneille kuppikakuille ja nauti!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti