torstai 4. kesäkuuta 2015

Banana cupcakes with chocolate peanut butter frosting



Loman alkajaisiksi pidin pienen kotikirppiksen ja pitäähän ostosten lomassa saada jotakin syödäkseenkin. Tämä Sally's baking addiction -sivustolta löytynyt resepti on kokonaisuudessaan aivan taivaallinen! Jo itse kuppikakku on maukkaan mehevä, puhumattakaan kaksivärisestä ja -makuisesta kuorrutteesta. Rehellisesti sanottuna parhaimmat kuppikakut, mitä olen koskaan leiponut!



12 kpl

Cupcakes:

115 g voita
3/4 dl (100 g) sokeria
1 1/4 dl (150 g) intiaanisokeria
3 munaa, huoneenlämpöisinä
2 erittäin mustaa banaania muussattuina
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl kanelia
3/4 dl maitoa
100 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna

Maitosuklaakuorrute:

n. 2 dl tomusokeria
vajaa ½ dl kaakaojauhetta
115 g voita, huoneenlämpöisenä
2 rkl kermaa
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa

Maapähkinävoikuorrute:

185 g maapähkinävoita (creamy/smooth)
60 g voita, huoneenlämpöisenä
vajaa 1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kermaa

Cupcakes: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää banaanisose ja vaniljasokeri sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan lopuksi maito ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi ja annostele muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa n. 17-19 minuuttia, kunnes kuppikakut ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.

Valmista kummatkin kuorrutteet samalla tavalla: Vaahdota ensin kulhossa kaikki aineet kermaa lukuunottamatta. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa vielä n. 3 minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa. Lusikoi täytteitä pursotinpussiin siten, että toiselle laidalle tulee vain suklaaseosta ja toiselle laidalle maapähkinävoiseosta. Pursottaessa kuorrutteesta tulee siten kaksiväristä. Pursota kuorrutetta reilusti jäähtyneille kuppikakuille ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti