Kakku oli muutenkin tosi yksinkertainen valmistaa. Haaste on paistoajassa, sillä kakku on herkullisimmillaan sisältä vähän mutaisena, mutta ei kuitenkaan raakana. Paistoin omaa kakkuani lähes tunnin ja keskelle jäi pienen pieni mutakakkumainen osa. Omalle uunilleni 45 minuuttia voisi olla optimaalisempi aika. Tämä kakku säilyy hyvin kylmässä ja mehevöityy vanhetessaan!
Karamelli:
1 3/4 dl sokeria
1 rkl vettä
Kakkutaikina:
150 g tummaa suklaata
125 g voita
5 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
5 banaania
Aloita karamellin valmistuksella: Mittaa sokeri ja vesi pieneen kattilaan ja kuumenna seosta koko ajan aekoittaen, kunnes karamelli on ruskeaa ja juoksevaa. Tähän menee aikaa n. 10-15 minuuttia. Juuri ennen karamellisoitumista sokeri tuntuu tosi tahmealta ja mieleen saattaa jo hiipiä ajatus, että pilalle meni! Jatka kuitenkin sekoittamista, sokeri paakkuuntuu hieman ennen sulamistaan. Kaada kuuma karamelli välittömästi kakkuvuoan (halkaisija n. 22-24 cm) pohjalle ja kääntele vuokaa niin, että karamelli leviää tasaisesti koko pohjalle.
Sulata suklaa ja voi yhdessä vesihauteessa. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Pilko banaanit ja asettele palaset karamellisoidun kakkuvuoan pohjalle. Yhdistä jäähtynyt suklaa-voiseos sekä jauhot ja leivinjauhe muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada banaaniviipaleiden päälle ja paista kakkua 180 asteessa n. 45-60 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman löysäksi. Jäähdytä ja kumoa kakku. Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti