Uusimmassa Leivotaan-lehdessä (2/2019) on tosi runsaasti erilaisia suolaisten leivonnaisten reseptejä. Mm. nämä minifocacciat saivat veden kielelle heti ensilukemalta, joten testailin niitä viime viikolla. Pikkaisen kylläkin muuntelin reseptiä vähentämällä taikinan täysjyväjauhojen määrää ja lisäämällä täytteeseen valkosipulia - sitä kun ei koskaan voi olla liikaa :P
Söimme näitä kotona salaatin kera ihan illallisena. Taikina on varsinkin uunituoreena ihanan pehmoinen, mutta pakko kehua, että myös yön yli lämmitettynä pehmeys pysyy! Syödessä tuli heti sen sata ideaa, miten täytteitä voisi vielä tuunata; salamia, mozzarellaa, pinaattia, rucolaa.. Varmasti toimivat kaikki!
12-16 kpl
25 g hiivaa
2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 dl ruisjauhoja
5 1/2 - 6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
250 g kirsikkatomaatteja
(1/2 punainen chili)
100 g fetajuustoa
murskattua valkosipulia
oliiviöljyä
sormisuolaa
Murenna hiiva kulhoon ja lisää kädenlämpöinen vesi. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää öljy, suola, ruisjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Aloita vaivaus ja lisää loput jauhoista. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Valmistele sitten täyte: puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi halutessasi chili. Asettele leipästen pinnalle tomaatinpuolikkaita, chiliä ja murustele päälle valkosipulia sekä fetaa. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa. Paista focacciat 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti