lauantai 16. maaliskuuta 2019

Minifocacciat tomaatti- ja fetatäytteellä



Uusimmassa Leivotaan-lehdessä (2/2019) on tosi runsaasti erilaisia suolaisten leivonnaisten reseptejä. Mm. nämä minifocacciat saivat veden kielelle heti ensilukemalta, joten testailin niitä viime viikolla. Pikkaisen kylläkin muuntelin reseptiä vähentämällä taikinan täysjyväjauhojen määrää ja lisäämällä täytteeseen valkosipulia - sitä kun ei koskaan voi olla liikaa :P

Söimme näitä kotona salaatin kera ihan illallisena. Taikina on varsinkin uunituoreena ihanan pehmoinen, mutta pakko kehua, että myös yön yli lämmitettynä pehmeys pysyy! Syödessä tuli heti sen sata ideaa, miten täytteitä voisi vielä tuunata; salamia, mozzarellaa, pinaattia, rucolaa.. Varmasti toimivat kaikki!






12-16 kpl

25 g hiivaa
2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 dl ruisjauhoja
5 1/2 - 6 dl vehnäjauhoja

Täyte:

250 g kirsikkatomaatteja
(1/2 punainen chili)
100 g fetajuustoa
murskattua valkosipulia
oliiviöljyä
sormisuolaa

Murenna hiiva kulhoon ja lisää kädenlämpöinen vesi. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää öljy, suola, ruisjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Aloita vaivaus ja lisää loput jauhoista. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.




Kumoa kohonnut taikina ja jaa se 12-16 palaan, riippuen kuinka isoja leipiä haluat. Kauli jokainen pala ovaalin muotoiseksi ja laita taikinapalat leivinpaperoidulle pellille. Kohota kaksinkertaisiksi.

Valmistele sitten täyte: puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi halutessasi chili. Asettele leipästen pinnalle tomaatinpuolikkaita, chiliä ja murustele päälle valkosipulia sekä fetaa. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa. Paista focacciat 225 asteessa noin 10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti