sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Laskiaisen mutakakku





Viime viikolla postiluukusta pärähti piiitkästä aikaa uusi Leivotaan-lehti (2/2019). Lehti oli taas niin täynnä ihania reseptejä, että testaaminen piti aloittaa välittömästi.

Rakastan laskiaispullia ja aiempina vuosina olen leiponut mm. gluteenittomia versioita ja kranssin. Tänä vuonna on kakun vuoro! Yleensä olen sitä mieltä, että laskiaispullan ainoa oikea täyte on vadelmahillo, mutta tämä kakku on mantelimassasta. Ideana on tehdä pullan makuinen mutakakku, josta mantelimassa löytyy taikinasta.

Kakkutaikina valmistuu yhden kulhon taktiikalla ja on niin nopea tehdä, että kovemmassakin kiireessä ehtii. Jotta rakenteesta tulisi oikein mutakakkumainen ja herkullinen, kannattaa kakku ottaa pois uunista, kun keskusta vielä vähän hyllyy. Jäähtyessään se asettuu.

Tämä kakku oli kyllä tosi hyvä, vaikka ei vadelmahilloa mukana ollutkaan. Myös kotijoukot tykkäsivät! Herkullista laskiaista!




150 g voita
100 g mantelimassaa
3 tl kardemummaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Kuorrute ja koristelu:

2 dl vispikermaa
50 g mantelilastuja tai -rouhetta
(tomusokeria)

Sulata voi kattilassa. Raasta mukaan mantelimassa ja sekoita. Lisää sitten kardemumma, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita huolellisesti jokaisen jälkeen. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot. Kaada taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 175 asteessa 17-20 minuuttia. Mitä mutaisemman kakun haluat, sitä lyhyempi paistoaika. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorrutusta.




Vaahdota kerma ja levitä jäähtyneelle kakulle. Paahda mantelilastuja tai -rouhetta ja ripottele päälle. Viimeistele vielä halutessasi tomusokerilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti