lauantai 21. maaliskuuta 2020

Lime-valkosuklaamutakakku





Aiemmista postauksista on varmaan käynyt ilmi, että tykkään mutakakuista ja niiden monenlaisista versioista. Tummasta suklaasta tehtyjä mutakakkuja löytyykin blogista useita, esim. vadelmasuklainen tai appelsiinimutakakku. Myös vaaleita mutakakkuja löytyy, kuten esim. kuuden vuoden takaa omenamutakakku, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Vuoden ensimmäisessä Maku-lehdessä (1/2020) oli runsaasti sitrushedelmillä maustettuja leivonnaisia ja yksi niistä oli tämä limen makuinen valkosuklaamutakakku.

Kakku oli helppo ja nopea valmistaa edellisenä päivänä. Limeä tulee mukaan sen verran runsaasti, että kakku on todella sitruksinen. Makea valkosuklaa jää selväksi kakkoseksi. Koostumus oli mutakakkumainen sekä mehevä, ja maku herkullinen. Tässä jälleen hyvä resepti kiireisille leipureille!





150 g voita
150 g valkosuklaata
2 limen kuori ja mehu
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja valkosuklaa pienellä lämmöllä kattilassa. Sekoita voi-suklaaseokseen sokerit, limen kori sekä mehu. Vatkaa sitten munat yksitellen mukaan. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut jauhot sekä leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija n. 22cm) pohjalle. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä tahmeaksi, joten mielummin liian lyhyt, kuin pitkä paistoaika. Anna kakun jäähtyä kokonaan, mieluusti seuraavaan päivään. Koristele sihtaamalla päälle tomusokeria ja vaikkapa sitrusviipaleilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti