Näin helteillä banaanit tuppaavat mustua ennätysnopeasti. Olen aikaisemmin tehnyt muutamaakin erilaista banana breadia ja banaanikakkua, mutta instagramissa törmäsin Amanda leipoo:n kehumaan banaanikakun reseptiin, ja pitihän sitäkin kokeilla. Alkuperäisessä ohjeessa on kananmunia, mutta tämä kakku onnistuu oikein mainiosti myös kananmunankorvikejauholla. Täytyy myöntää, että kaikki kakun saama hehkutus oli kyllä paikallaan, niin hyvää tämä oli!
..ja taas kerran hedelmäkorissamme lojuu muuten pari tummunutta banaania, joten teen tätä kakkua jälleen huomenna :P
3 ylikypsää banaania + 1 koristeluun
145 g tummaa suklaata
125 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl piimää tai turkkijugurttia
2 tl kananmunankorvikejauhoa + 2 rkl vettä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 tl soodaa
Muussaa banaanit haarukalla ja pilko suklaa pieniksi palasiksi. Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon sokerit. Lisää voi-sokeriseokseen sitten mukaan piimä/turkkijugu sekä kananmunankorvikejauho ja vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan parissa erässä sekoittaen. Kippaa mukaan lopuksi banaanisose ja suklaapalaset ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen, leivinpaperoituun leipävuokaan (pituus n. 25cm) ja laita kakkutaikinan päälle vielä halkaistu banaani koristeeksi. Paista 175 asteessa n. 55-60 minuuttia, kunnes kakku on keskeltä juuri ja juuri kypsä. Anna jäähtyä ja jähmettyä hyvin ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti