maanantai 3. lokakuuta 2022

Omenapullat hapanjuureen



 
Omenakautta on vielä vähän jäljellä ja päätin testata, miten hapanjuuripullataikinareseptini taipuu tällaisiin täytepulliin. Näihin pulliin kannattaa ehdottomasti käyttää kotimaisia, happamia omenoita, jotta makua olisi riittävästi. Tämän taikinan laitoin vielä yöksi jääkaappiin, koska viileää taikinaa on helpompi kaulia. Hyviä tuli!






Pullataikina:

340 g maitoa
85 g voita
85 g sokeria
6-10 g virkeää hapanjuurta
1 rkl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
470 g jauhoja

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi kattilassa ja sulata joukkoon voi ja sokeri. Anna jäähtyä hieman ja lisää sitten hapanjuuri, kardemumma, suola sekä jauhot. Taittele taikinaa ensimmäisen kerran noin puolen tunnin jälkeen, sitten tunnin jälkeen ja vielä yhden tunnin jälkeen. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön, kunnes se on ainakin kaksinkertainen. Itse tein nyt taikinan puolenpäivän aikoihin, jätin sitten huoneenlämpöön ja nukkumaan mennessä siirsin kulhon jääkaappiin.

Täyte:

2-3 omenaa raastettuna
25 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 rkl maizenaa

Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi. 




Ota viileä pullataikina jääkaapista ja kauli se isoksi suorakaiteeksi. Muista jauhottaa työtaso. Levitä päälle omenatäyte ja rullaa taikina. Leikkaa haluamasi kokoisia pullia ja laita ne muffinssipellille silikonisiin vuokiin leikkauspinta ylöspäin. Voitele siirappi-vesiseoksella ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti