Löysin puhelimen kuvakätköistä tämän unohtuneen raparperimurupaistoksen, jota oli pakko valmistaa jo alkukesästä, kun raparperikausi oli kuumimmillaan. Reseptejä tällaisiin paistoksiin on yhtä monta kuin on tekijääkin, ja taitaa minullakin täällä blogissa olla jo ainakin pari erilaista. Tämä ohje on Kinuskikissalta, tosin en noudattanut sitä ihan loppuun saakka - minulta nimittäin puuttuu tästä kuorrutus, jonka korvasin vain vanillavaahdolla. Lisäksi lisäsin ripaukset kanelia ja kardemummaa kauramuruseokseen, koska mielestäni nämä maut vain kuuluvat kaikenlaisten kaurapaistosten joukkoon. Hyvää oli ja varmasti pystyisi soveltamaan tähän vuodenaikaan myös puolukoiden tai omenoiden kanssa.
Kauramuru:
150 g voita
6 dl kaurahiutaleita
2 1/4 dl fariinisokeria
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
Raparperitäyte:
500 g raparperia
3/4 dl fariinisokeria
2 rkl perunajauhoja
Sulata kauramurua varten voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet sekä fariinisokeri ja mausteet. Levitä muruseoksesta noin 2/3 leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Pilko täytteeseen raparperit ja sekoita niiden joukkoon fariinisokeri ja perunajauho. Levitä pohjan päälle ja ripottele raparperien päälle lopuksi vielä loppu muruseoksesta. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia ja anna jäähtyä. Irrota vuoasta ja tarjoile vaniljavaahdon tms. kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti