tiistai 4. lokakuuta 2022

Pão com chouriço hapanjuureen 
Kurkkasin täältä blogista, että edellisen kerran olen tehnyt pão com chouriço -leipiä vuonna 2016. Nyt olikin siis jo korkea aika leipoa uudestaan ja tällä kertaa hapanjuureen. Kesällä ostimme Portugalista muutamankin chouriço-makkaran kotiin vietäväksi ja jo silloin mielessäni oli kokeilla näitä ihania leipiä hapanjuureen. Taikinana käytin tässä panis respectus -menetelmällä tehtävää hapanjuuritaikinaa, koska se on ainakin tähän asti antanut aina kaikkein pehmeimmän lopputuloksen.

Tarjoilin näitä sämpylöitä jo elokuussa, mutta nyt siis sain vasta aikaiseksi postata reseptin. Olin ihan tyytyväinen leipätaikinan käyttäytymiseen näissä, mutta chouriçoa olisi kyllä voinut olla sisällä vähän enemmänkin :P 
Leipätaikina:

2 g virkeää hapanjuurta
340 g vettä
350 g Cuoco-vehnäjauhoja
150 g puolikarkeita vehnäjauhoja
8 g suolaa

chouriço-makkaraa maun mukaan (itse laitoin n. 3 viipaletta/sämpylä)


Taikina ja chouriço-viipaleet valmiina1) Sekoita kaikki taikinan ainekset edellisenä iltapäivänä kulhossa. Itse aloitin klo 16:30.

2) Klo 17: Venytä ja taittele taikinaa ja jätä rauhaan kahdeksi tunniksi.

3) Klo 19: Venytä ja taittele taikinaa toisen kerran ja jätä taikina rauhaan 12-16 tunniksi. 

4) Klo 7: Kippaa taikina kevyesti jauhotetulla alustalle ja jaa taikina n. 12 osaan. Litistä jokainen taikinapallukka ja laita chouriço-viipaleet keskelle. Kääntele reunat päälle ja käännä koko sämpylä saumapuoli alaspäin. Pyörittele kauniin muotoiseksi ja laita leivinpaperoidulle pellille odottamaan. Kun kaikki sämpylät on muotoiltu, ripottele niiden päälle vähän jauhoja ja anna kohota huoneenlämmössä liinan alla vielä noin tunnin verran. 

5) Tee terävällä veitsellä viillot jokaisen sämpylän pintaan ja paista 225 asteessa, kunnes leivissä on hyvä väri. Anna jäähtyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti