tiistai 11. lokakuuta 2022

Punaherukka-kinuskimutakakku




Täällä ollaan odoteltu jo pidemmän aikaa, että vauva syntyisi. Mutta ei ole vieläkään mitään merkkejä, joten mitäpä sitä tekisi odotellessaan kuin leipoisi! Sain kesällä kaveriltani punaherukoita ja niitä oli vielä pakkasessa, joten päätin käyttää niitä Saamarinkakut-blogista alunperin löytyvään puolukka-kinuskimutakakkuun, puolukoiden sijaan siis. Tykkään tosi paljon erilaisista mutakakuista ja täältä omasta blogistanikin niitä löytyy monenlaisia. Tällainen kirpakoiden marjojen ja kinuskin sävyttämä kakku on oikein tervetullut kokoelmaan! 

Kuten yleensä, tein tämänkin kakun ilman kananmunaa ja hyvin onnistui myös näin. Koostumus on ihanan kinuskinen ja maku on toki makea, mutta herukat sopivat täydellisesti tasapainottamaan makeutta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!





150 g voita
3 1/2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
2 munaa TAI 2 tl kananmunankorvikejauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl jäisiä punaherukoita



Mittaa voi, fariinisokeri, kerma ja suola kattilaan. Anna sulaa ja kiehauta. Ota sitten kattila pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kananmunankorvikejauho sekä leivinjauhe keskenään. Kun kinuski on jäähtynyt, sekoita kuivat aineet kinuskin sekaan ja lopuksi jäiset marjat. Paista kakkua 200 asteessa, n. 23cm leivinpaperoidussa irtopohjavuoassa 20-25 minuuttia. Seuraa loppupaistoa, ettei kakku kypsy liikaa - sen kuuluu vielä hyllyä keskeltä pois otettaessa. Anna jäähtyä kokonaan ja tarjoile jäähtyneenä joko sellaisenaan tai vaikkapa kermavaahdon kera!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti