maanantai 3. lokakuuta 2022

Sämpyläkäärme lastenjuhliin



Meidän 3-vuotissynttäreillä oli tarjottavana myös tällainen sämpyläkäärme! Halusin kokeilla tällaista ideaa, johon törmäsin Pinterestissä. Sämpylöinä ovat hyväksi havaitsemani durumsämpylät. Käärme on aika näyttävä tarjoilupöydässä, mutta silti tosi helppo toteuttaa. Täytteitä voi valita ihan oman maun mukaan ja käärmeen ympärille voi myös koota esim. lehtisalaattia yms., jota voi sitten ottaa omaan sämpyläänsä.

20 kpl

6 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
n. 6 dl durumvehnäjauhoja
4 rkl sokeria
2 rkl öljyä

voiteluun siirappi-maitoseosta

täytteeksi esim. minitomaatteja, kurkkua, juustoa jne.
käärmeen kieleksi paprikasiivu
käärmeen silmiksi valmiit sokerisilmät tai minimozzarellasta ja pippurista tehdyt

Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää suola ja sokeri. Lisää jauhot vähän kerrallaan - löysähköstä taikinasta saa kuohkeammat sämpylät. Lisää vielä loppuvaiheessa öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Kippaa kohonnut taikina pöydälle ja jaa se noin 20 osaan - kuitenkin niin, että ainakin yksi palloista on selkeästi suurempi (käärmeen pää). Pyörittele sämpylöiksi ja anna kohota pellillä vielä kaksinkertaisiksi. Voitele siirappi-maitoseoksella ja paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Kokoa jäähtyneistä sämpylöistä jollekin isolle alustalle käärme. Laita käärmeen vartaloon kiinni kyytiin koktailtikuilla haluamiasi "täytteitä", esim. minitomaatteja, juustoa tai kurkkua. Tee paprikasta kieli ja silmät joko valmiista sokerisilmistä tai vaikkapa minimozzarellasta ja pippureista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti