perjantai 7. lokakuuta 2016
Pestomuffinit
Näitä pestomuffineita olen leiponut jo monen vuoden ajan, mutta vasta nyt muistin lisätä ne blogiinkin. Resepti on alun perin Marien Sekasopasta. Olen todella ihastunut näihin suolaisiin muffineihin, sillä perusreseptiä pystyy muokkaamaan syöjien mukaan helposti. Yleensä kyllä teen aina allaolevan reseptin mukaisesti. Viimeksi leivoin näitä illanistujaisiin viikonlopuksi ja muffinit hävisivät pöydältä niin nopeasti, että blogiin sain nyt loppujen lopuksi vain pari hassua kuvaa..
n. 16 kpl
3 munaa
1/2 dl sokeria (laitoin xylitolia)
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl juoksevaa rasvaa
1 prk creme fraichea
1/2 dl maitoa
200 g (1 pkt) fetajuustoa kuutioina
n. 3 tomaattia ilman siemeniä tai n. 1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuina
1/2 prk pestoa
n. 15 oliivia
n. 2 dl mozzarellajuustoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mukaan creme fraiche ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä rasvan kanssa. Kääntele lopuksi joukkoon fetajuusto, tomaatit, oliivit ja pesto. Varo sekoittamasta liikaa, ettei taikina värjäydy kokonaan vihreäksi. Annostele taikinaa muffinssipellin koloihin tai muffinssivuokiin lusikoilla. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista muffineita 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.
tiistai 27. syyskuuta 2016
Hunajaiset maapähkinävoikeksit
Tein näitä keksejä viikonloppuna tuliaisiksi illanistujaisiin. Resepti on Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa, josta olen viime aikoina leiponut ja testaillut reseptejä ahkerasti. Nämä keksit on tosi helppo tehdä ja maistuvat vahvasti maapähkinävoilta. Koostumus ja ulkonäkö tuovat mieleen lapsuuden ekat pikkuleivät, joita myös valmistettiin tällä tavoin taikinakulhosta nostellen.
n. 16 kpl
2 dl maapähkinävoita (pehmeää, sulata tarvittaessa)
1 dl kaurahiutaleita
3-4 rkl hunajaa
1 muna
ripaus kardemummaa
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Nostele taikinasta nokareita kahdella pikkulusikalla pellille leivinpaperin päälle. Paina nokareita hieman litteiksi sormilla. Paista keksejä uunin keskiosassa n. 8 minuutin ajan. Keksien on tarkoitus jäädä hieman pehmeiksi. Jos haluat rapeampua keksejä, paista n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti.
lauantai 24. syyskuuta 2016
Limetti-avocadoraakapiiras
Rankka työviikko taas takana, mutta onneksi leipominen aina rentouttaa ja resetoi pään hektisen arjen rasituksista. Kerran työmatkalla bussissa lueskelin Karita Tuomolan blogia ja törmäsin tähän lime-avocadopiirakkaan. Laitoin reseptin talteen ja päätin kokeilla kotona. Tämä resepti on suurimmalta osin suoraan Karita Tykän Rakkaudella, Karita -blogista, mutta hieman muokkasin pohjan raaka-aineita oman leivontakaappini sisällön mukaan.
Arvasin jo raaka-aineista, että tästä leivonnaisesta tulisi superhyvä! Pohjataikinaa oli helppo käsitellä ja täyte oli ihanan silkkinen ja makea. On jännä muuten huomata, miten puolikin desilitraa xylitolia tuntuu puoli vuotta ilman valkoista sokeria olleelle ihan tosi makealta. Alkuperäisen reseptin mukaan nämä leivokset voi myös pakastaa, mutta minulla ei sitä tarvetta ollut :P Suosittelen todella lämpimästi kokeilemaan näitä leivoksia tai vaikka vain täytettä pelkkänä moussenakin. On oikeasti niiiin hyvää!
3 kpl (halkaisija n. 10 cm)
Pohja:
1 dl kookoshiutaleita
2 dl mantelijauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
ripaus mantelijauhetta
1 tl raakakaakaojauhetta
1 tl maapähkinävoita
1/2 tl vaniljajauhetta
12 taatelia
3 rkl vettä
ripaus suolaa
Täyte:
3-4 avokadoa
2 limen mehu
1 limen kuori
3 rkl agavesiirappia
1 rkl hunajaa
3 rkl sulatettua kookosöljyä
1/2 dl xylitolia
ripaus suolaa
Poista taateleista kivet ja prosessoi kaikki pohjan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kolmen pikkuvuoan (tai yhden ison piirakkavuoan) pohjalle ja reunoille. Laita piirakkapohjat hetkeksi pakastimeen.
Poista avocadoista kivet, paloittele ne ja laita palat sekä muut ainekset monitoimikoneeseen. Anna pyöriä, kunnes täyte on tasaista ja silkkistä. Ota vuoat pakastimesta ja jaa täyte pohjille ja tasoita. Anna jähmettyä kylmässä muutaman tunnin ajan tai pakasta ja nauti myöhemmin!
torstai 22. syyskuuta 2016
Kikherne-blondiet
Olen viime aikoina leiponut melkein pelkästään Virpi Mikkosen reseptikirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa. Myös tämä resepti on tuosta kirjasta. Kikherne-leivonnaisista olen kyllä kuullut aiemmin, mutten koskaan ennen tätä ollut itse niitä kokeillut.
Kuten kaikki Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjan reseptit, myös tämä oli todella helppo valmistaa. Lisäplussaa oli, että kaikki raaka-aineet löytyivät lähi-Citymarketista. Alkuperäisessä reseptissä oli puolikas annos allaolevasta, mutta kaksinkertaistin sen, koska niin pientä vuokaa en omista. Tämä määrä oli juuri hyvä n. 20x20 cm neliövuokaan.
Nämä blondiet olivat tosi herkullisia ja suosikkimakuni banaani maistui selkeästi taikinasta. Raakakaakaonibsit sammuttivat hyvin suklaanälkääkin. Pakastin osan blondieista, mutta hyvin näyttivät säilyvän myös jääkaapissa. Tämä resepti on ehdoton uusi sokeriton suosikkini!
2 tölkkiä (n. 6 dl) kikherneitä
1 dl mantelivoita
6 rkl hunajaa
2 banaania
1 dl raakakaakaonibsejä
Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa n. 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Mittaa kaikki ainekset kaakaonibsejä lukuunottamatta tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Hämmennä sitten sekaan nibsit ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta ja ripottele vielä muutama kaakaonibsi pinnalle. Paista n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä, tarjoa ja nauti!
maanantai 19. syyskuuta 2016
Kolmen raaka-aineen suklaakakku suklaamoussella
Sokerittoman kokeilun aloitettuani en ollutkaan ennen tätä syönyt mitään suklaaseen viittaavaa. Odotukseni eivät reseptin suhteen olleet korkealla, sillä ajattelin, että sokeriton suklaa tai kaakao ei vain voi maistua hyvältä. Makuaistini on kuitenkin puolessa vuodessa selkeästi muuttunut; ennen kaikki mauton on tänä päivänä mielestäni ihan maistuvaa. Näin kävi myös tämän kakun kanssa.
Itse kakku ei ollut ulkonäöllisesti kummoinen ja koostumus oli melko tiivis, mutta kun sitä tarjoili suklaamoussen kanssa, oli makujen yhdistelmä ihan uskomattoman herkullinen! Suklaamousse oli niin hyvää, että sitä voisi valmistaa ihan sellaisenaankin vaikkapa jälkiruuaksi. Suosittelen tätä reseptiä todella lämpimästi erityisiin hetkiin, jolloin suklaan tarve on voimakas. Vain elämää -kisakatsomossa toimii myös loistavasti :P
4 kananmunaa
10-15 taatelia
1 1/2 dl raakakaakaojauhetta
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan n. 17 cm vuoka leivinpaperilla. Poista taateleista kivet ja lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi, kaada taikina vuokaan ja paista n. 20 minuuttia, kunnes pinta näyttää kuivalta. Anna kakun jäähtyä kunnolla, ennen kuin irrotat sen vuoasta. Valmista suklaamousse allaolevan reseptin mukaan ja levitä jäähtyneelle kakulle.
Suklaamousse:
1 tlk täysrasvaista kookosmaitoa (säilytetty jääkaapissa)
3-5 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl hunajaa
Ota kookosmaitotölkki jääkaapista ja kaavi kulhoon paksu valkoinen massa. Lisää kaakaojauhe ja hunaja ja vatkaa tasaiseksi mousseksi sähkövatkaimella. Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutusta tai kaakaota (en lisännyt). Nauti sellaisenaan tai jälkiruokien kylkiäisenä!
sunnuntai 18. syyskuuta 2016
Gluteeniton ja sokeriton omenapiirakka
Tätä piirakkaa tehtiin usein lapsuudenkodissa, perinteisellä piirakkapohjalla tosin. Salaisuus oli aina kermaviilissä, jonka ansiosta lopputulos oli kermaisempi ja pehmeämpi, kuin käyttämällä rahkaa. Muistan muutamankin meillä käyneen koulukaverin ihastelevan ja kysyneen reseptiä :)
4 1/2 dl mantelijauhoja
3 dl kaurahiutaleita
4 1/2 rkl agavesiirappia
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl kardemummaa
n. 7 rkl kookosöljyä
Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 muna
1/4 tl vaniljajauhetta
1/2 dl xylitolia
omenoita viipaleina
Sekoita pohjan ainekset kookosöljyä lukuunottamatta kulhossa. Sekoita tasaiseksi ja lisää sitten öljy. Ota talteen n. 1 dl taikinaa päällistä varten ja painele lopputaikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kermaviili, muna, vanilja ja xylitoli keskenään. Kaada ja tasoita piirakkapohjalle. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi.
Jos haluat tehdä kukkamallin, levitä omenat siten, että siemenkota osoittaa keskustaa päin ja kuori reunoja päin. Lado viipaleet vieri viereen aloittaen piirakan reunasta. Kun kaikki omenat ovat paikoillaan, murustele päälle säästämäsi kaurahiutaleseos. Paista piirakkaa 160 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Valmiina uuniin :P |
maanantai 12. syyskuuta 2016
Kolmen raaka-aineen omenapiiras
Tämä resepti löytyy Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjasta. Kirjassa on nimensä mukaisesti keskitytty nopeasti valmistettaviin leivonnaisiin mutta myös ruoka-annoksiin. Viime lauantaina käväisin Hakaniemen maalaismarkkinoilla ja sieltä mukaan tarttui pussillinen kotimaisia omenoita. Noiden omenien myötä avasin tänään tämän vuoden omenaleivontakauden ja kokeilin Mikkosen kolmen raaka-aineen omenapiirakkaa.
3 omenaa
3 dl kaurahiutaleita
4 rkl sulaa kookosöljyä
Mausteeksi maun mukaan:
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vuoraa n. 17 cm:n vuoka leivinpaperilla ja öljyä vuoan reunat. Soseuta 2 omenaa tehosekoittimessa ja lisää soseeseen kaurahiutaleet, kookosöljy sekä haluamasi mausteet. Minä laitoin kanelia ja kardemummaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele esim. lusikan avulla vuoan pohjalle.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)