sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Peruna-kukkakaaliskonssit



Skonsseja on viimeksi tullut tehtyä yläasteella. Leivotaan-lehdestä (1/2016) löytyi helppo resepti, jossa taikinaan lisättiin kypsää perunaa ja maitoa, melkein siis kuin perunamuusia. Tällä viikolla jäi sattumoisin päivälliseltä peruna-kukkakaalimuusia, joten hävikistä hyötykäyttöön ja mukaan vaan taikinaan.

Tämän taikinan tekee nopeasti ilman mitään koneita. Koska nostatusaineena on leivinjauhe, ei mene kohottamiseenkaan aikaa. Näin viikonloppuaamuna, heräsin puoli tuntia aikaisemmin ja leipasin nämä lauantain aamupalaksi. Kyllä maistuivat herkullisilta tuoreina! Kukkakaali antaa muuten jostain syystä skonsseille tosi juustoisen aromin. Ja juurekset kaiken kaikkiaan pehmentävät taikinan todella meheväksi.

8 kpl

4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g huoneenlämpöistä voita
n. 2 dl peruna-kukkakaalimuusia (tehty kuten perunamuusi, mutta mukana myös kukkakaalia)
tilkka maitoa

koristeluun seesaminsiemeniä





Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi voi käsin joukkoon. Lisää juuressose ja tarvittaessa vielä tilkka maitoa. Sekoita tahmeaksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta pötkö ja jaa se kahdeksaan osaan. Muotoile taikinapaloista palloja leivinpaperin päälle. Litistä pallot, voitele vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista skonsseja uunin keskitasolla 14-15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti