lauantai 20. helmikuuta 2016

Frozen Cupcakes




Tänään sain vieraakseni pikkuprinsessan, kummityttöni Englannista. Välimatkan takia livetapaamiset ovat viime aikoina jääneet vähemmälle, joten tämän päivän iltapäiväkahvihetkeen piti tottakai panostaa ja leipoa neidin lempiherkkuja. 3-vuotiaalle yksi asia on tällä hetkellä ylitse muiden: Frozen! Siitäpä siis inspiraatiota kuppikakkuihin. Kakkutaikinan resepti on muutaman vuoden takaisesta Leivotaan-lehdestä (3/2013) ja kuorrute hieman uudemmasta (5/2014).

Kakkutaikina on superhelppo tehdä ilman koneita vain paria astiaa käyttäen. Sitruunaa tulee paljon ja se tuokin piristävää makua mustikoiden kylkeen. Alkuperäisessä reseptissä taikina oli mitoitettu 12:een kuppikakkuun, mutta minulle niitä tuli 15. Sen sijaan kuorrute ainakin pursotettuna riittää tällä ohjeella vain 11:een kuppikakkuun.




15 kpl

Mustikka-sitruuna-cupcakes:

100 g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 munaa
1 sitruunan mehu
2 sitruunan raastettu kuori
1 1/2 dl paksua jogurttia (laitoin partaäijää)
2 dl jäisiä mustikoita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat kevyesti. Lisää jauhoseokseen munat, sulatettu voi, sitruunan kuori ja mehu sekä jogurtti. Sekoita muutamalla kuopaisulla lopuksi mukaan mustikat, jottei taikina värjäänny siniseksi. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin. Täytä 2/3 vuoista. Paista uunin keskiosassa n. 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.

Valkosuklaakuorrute:

85 g valkosuklaata
115 g voita
3 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

Sulata valkosuklaa mikrossa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää mukaan tomusokeri ja valkosuklaa. Lisää lopuksi sitruunamehu ja vatkaa, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti