lauantai 13. helmikuuta 2016

Limoncello-valkosuklaajuustokakku



Huomenna on ystävänpäivä. Tänä vuonna ystävänpäiväkakuksi päätyi tämä Kotilieden Leivonta-liitteen (1/2015) sitruunainen valkosuklaakakku. Tulipahan viimeinkin käyttöä toissakesänä Italian reissulta tuodulle Limoncello-liköörille! Pohjaan tulee kookoshiutaleita ja ne maistuvat kyllä melko voimakkaasti, joten varoitus niille, jotka eivät kookoksesta välitä.

Täyte on superhelppo tehdä ja kondensoidun maidon ansiosta se myös maistuu ihanan pehmeältä ja täyteläiseltä. Leivoin tämän kakun sydämenmuotoiseen kakkuvuokaan, joka vetää pikkuisen vähemmän täytettä, kuin normaali pyöreä vuoka. Kakun kannattaa antaa jäähtyä kunnolla seuraavaan päivään, jolloin se on kiinteämpää ja leikkautuu paremmin. Tätä kakkua kuitenkin maisteltiin jo valmistuspäivänä ja hyvältä maistuu myös hieman haaleana :P




Pohja:

50 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
180 g kookoshiutaleita

Täyte:

100 g valkosuklaata
2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (396 g) kondensoitua maitoa
3 munaa
½ dl Limoncelloa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin käsin irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. (Itse leivinpaperoin vuoan pohjan, mutta laadukkaasta vuoasta kakku varmasti irtoaa ilmankin.) Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.

Vähennä lämpö 150 asteeseen. Sulata täytettä varten valkosuklaa mikrossa. Notkista tuorejuustot kulhossa ja sekoita joukkoon kondensoitu maito sekä munat. Lisää sulatettu valkosuklaa ja Limoncello ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja paista kakkua n. tunti. Peitä loppuvaiheessa pinta leivinpaperilla, jos pinta uhkaa saada liikaa väriä. Anna jäähtyä hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti