maanantai 8. helmikuuta 2016

Valkosuklaa-mansikkamoussetäytekakku



Viikko sitten sain mieleisen catering-keikan valmistaa täytekakkua vauvan nimijuhliin. Tilaaja toivoi kakkua, jossa maistuisi valkosuklaa sekä marjat. Ihan hirveästi en täytekakkuja ole elämässäni tehnyt, joten aloin etsimään inspiraatiota netin syövereistä.

Kiitos Suklaapossun ja Kinuskikissan, löysin tosi hyvät moussetäytteet, jotka sopivat loistavasti yhteen! Päälle vielä valkosuklainen kreemi ja marjoja.

Pohjia tähän kakkuun tuli yhteensä kolme. Alla oleva resepti on yhteen kakkupohjaan. Täytteet on mitoitettu siten, että yksi satsi on aina yhteen uunipellin kokoiseen väliin. Jos kakun tekisi pyöreään kakkuvuokaan (n. 24cm), varmasti puolet täytteestä riittäisi. Kuorrutetta tein sen verran reilusti, että kakun pystyi helposti kuoruttamaan runsaalla kädellä niin päältä kuin reunoistakin. Kuorrute jähmettyy kylmässä. Koristemarjatkin vielä liimasin sulalla valkosuklaalla pintaan kiinni varmuuden vuoksi, kun ajomatkaa kotoa kohteeseen oli sen verran paljon. Kakku sai tosi hyvän vastaanoton ja sitä riitti reilusti yli 40:lle vieraalle :)




Pohja:

5 munaa
1 3/4 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
kostutukseen appelsiinimehua

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 9 minuuttia.

Valkosuklaa-vaniljatäyte:

2 ½ dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250W), n. 15 sekuntia kerrallaan. Sekoita sitten sula valkosuklaa ja vaniljakreemijauhe täytteeseen.

Mansikkamousse:

1 tl liivatejauhetta
1 rkl kuumaa vettä
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g mansikoita soseutettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatejauhe veteen ja kuumenna mikrossa, kunnes se sulaa. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikkasurvos keskenään. Lisää sekaan liivateseos ja vaahdotettu kerma.

Valkosuklaakreemi:

500 g valkosuklaata
200 g voita
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita voi ja mascarpone-juusto tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää voiseokseen sula suklaa ja tomusokeri. Jatka vatkaamista, kunnes massa on kuohkeaa.



Kakun kokoaminen:

Valmista kakkupohjat ja täytemousset. Käännä sitten ensimmäinen pohja paistopinta alaspäin tarjoiluastiaan ja kostuta sitä hieman appelsiinimehulla. Levitä ensimmäiseen väliin valkosuklaamousse. Nosta sitten sen päälle, jälleen paistopinta alaspäin, seuraava kakkupohja. Kostuta sitäkin hieman mehulla. Levitä pohjan päälle varoen mansikkamousse. Mousse on melko kosteaa, joten sen kanssa kannattaa olla varovainen, ettei täyte valu pahasti yli. Nosta vielä päälle viimeinen kakkupohja, sekin paistipinta alaspäin. Näin kuorrutteen levittäminen on helpompaa. Aloita valkosuklaakreemin levitys reunoilta ja kuorruta sitten päällinen. Itse jätin kakun pinnan eläväksi, mutta sen voi myös tasoittaa sileäksi lämpimällä lastalla. Kuorrute alkaa n. 5-10 minuutissa jähmettyä, joten jos haluaa sileän pinnan, kannattaa toimia ripeästi! Koristele pinta lopuksi haluamallasi tavalla.


Hieman epämääräinen kuva täytteistä.. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti