tiistai 7. lokakuuta 2014

Hyydytetty savulohikakku



Tähän kakkuun sain inspiraation Hellapoliisilta. Muokkasin kuitenkin hieman alkuperäistä ohjetta mm. täytteen ja koristelun osalta. Voileipäkakun voi toden totta tehdä myös tällaisena hyydytettynä versiona, varsinkin kalasta. Tästä tulee uusi suosikkini kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi!

Pohja:

n. 150 g hapankorppuja
80 g sulatettua margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g kylmäsavulohituorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g kylmäsavulohta
½ dl ruohosipulisilppua
2 rkl vettä
mustapippuria
suolaa

koristeluun esim. kurkkua, paprikaa, tomaatteja, ruohosipulia




Murskaa pohjaa varten hapankorput ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään odottamaan.

Laita livatelehdet veteen pehmenemään. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuustot. Paloittele kylmäsavulohi pieneksi ja silppua ruohosipuli. Lisää täytteeseen. Sulata liivatelehdet tilkkaan vettä ja sekoita täytteeseen. Tarkista maistamalla mausteet, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku kylmään hyytymään. Koristele kakku haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti