keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Raparperi-Brita



Päätin jo kesällä kokeilla raparperia tähän Valion brita-kakkuun. Viikonloppuna järjestinkin kekrikestit, jonne tämä kakku sekä kesän makuiset pakastetut raparperit sopivat mainiosti. En ollut aiemmin tehnyt brita-kakkua, mutta kokeneen brita-kakuntekijä-äitini ohjeilla kaikki työvaiheet sujuivat hienosti. Täyte on tässä kakussa mukavan pirteä ja raikas, mutta samalla makea. Myös kanelitangosta lähtee juuri sopivan hieno makuvivahde täytteeseen.

Kakkutaikina:

125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:

2 valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

5 dl raparperipaloja
3/4 dl sokeria
1 kanelitanko
1-3 rkl vettä
2 dl kuohukermaa




Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina n. 25 x 30 cm kokoiselle leivinpaperoidulle pellille. Taikinaa näyttää olevan liian vähän pellillä, mutta se leviää kyllä uunissa. Paista pohjaa 180 asteessa n. 10 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa, kunnes astian voi kääntää ylösalaisin. Levitä seos lusikalla esipaistetulle taikinapohjalle. Paista 180 asteessa 15 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

Valmista raparperitäyte: Laita raparperipalat, sokeri, vesi ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta ja keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä. Lisää jäähtyneeseen hillokkeeseen kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma.

Puolita pohja. Levitä täyte pohjien väliin hiukan ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti