perjantai 17. lokakuuta 2014

Suklaamoussetorttu viskillä



Jokohan uskaltaisi postata tämän suklaatortun ja vieläpä mainita sanan viski omassa blogissaan?! No, riskillä mennään. Mikäli ette kuule minusta enää tämän jälkeen, tiedätte mitä tapahtui.

Syysloma oli ja lähes jo menikin ilman yhden yhtä uutuusleivonnaista koekeittiössäni. Vanhuus ei näköjään tule yksin, sillä parantelin koko viikon alku- ja keskiosan kipeytynyttä selkääni. Eilen tapahtui kuitenkin ihmeparantuminen, tosin tilalle tuli flunssa. Oloa lievittää mitä parhaiten tietysti suklaa ja löysin Leivotaan-lehdestä (2/2013) tämän mielenkiintoisen reseptin.

Tässä kakussa eniten maistuu pohjataikinaan lisätty suola kivana yllätyksenä makean suklaan joukossa. Päällisen moussen viski ei sen sijaan juurikaan maistu. Kakku sopii siis mainiosti myös niille (meille), jotka eivät viskin parhaimpia ystäviä ole. Suklaatortun koostumus on juuri oikeanlainen ja yllätyksekseni pohjakakku muistuttaa ihan oikeaa mutakakkua, vaikkei siinä suklaata olekaan. Ja tokihan tämän kakun voi tehdä aivan hyvin myös täysin holittomana.




Kakku:

100 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 maustemitta suolaa

Suklaamousse:

2 rkl viskiä
2 rkl sokeria
100 g tummaa suklaata
1 dl maustamatonta rahkaa
2 dl kermaa




Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, kaakao ja suola keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vatkaten. Lisää viimeiseksi voisula. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita viski ja sokeri siten, että sokeri liukenee vähän viskiin. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Lisää viski-sokeriseos. Nosta suklaaseos pois vesihauteesta ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon rahka. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se varovasti kuohkean moussen joukkoon. Levitä suklaamousse suklaakakun päälle ja laita torttu jääkaappiin vähintään tunniksi.



2 kommenttia:

  1. Sulla on vielä viskipullo kuvassa! Kokeilen tätä ihan varmasti, oma suosikkikuivakakkuni on sellainen, joka on muuten tuiki tavallinen kakku, mutta taikinaan lorautetaan puoli desiä viskiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, josko jo olis turvallisilla vesillä :) Kannattaa kokeilla ehdottomasti! Ja jos omistaa jotain arvokkaampaa viskilaatua, saattaa moussekin saada enemmän makua.

      Poista