torstai 9. lokakuuta 2014

Perunakakut




Viime vuoden syys-lokakuun Leivotaan-lehdestä (5/2013) löytyi tämä kekrin ajan leipäresepti. Peruna antaa leivälle uskomatonta mehevyyttä ja maku on muutenkin todella hyvä. Maistuu hyvin pelkän voinkin kanssa vastapaistettuna!

4 kpl

8 keitettyä perunaa
6 dl kevytmaitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 tl leipämaustetta
2 dl ruissihtijauhoja
14-15 dl vehnäjauhoja




Soseuta perunat 1 desilitraan maitoa. Lämmitä loput maidosta noin 37-asteiseksi, kaada kulhoon ja liuota hiiva joukkoon. Lisää suola, siirappi, leipämauste, ruisjauhot ja perunasose. Sekoita sileäksi mielellään sähkövatkaimella. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja alusta taikina notkeaksi. Anna kohota liinan alla noin tunnin ajan.

Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa kunnolla. Jaa taikina neljään osaan. Muotoile paloista ensin palloja ja litistä ne sitten pyöreiksi, läpimitaltaan n. 20-25 cm leiviksi. Tee kakkuihin n. 5 cm:n reikä keskelle. Laita kakut pellille ja naputtele pinta haarukalla. Anna kohota liinan alla n. 30-40 minuuttia. Paista 230 asteessa n. 14 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti