lauantai 28. helmikuuta 2015

Kahvihyydyke Marie-kekseillä - Pudim gelado de café e bolachaOnko tylsempää keksiä, kuin Marie-keksi? Tuo keksihyllyn halvin, pahvinmakuinen lätty. Sellaisenaan ei kyllä tulisi noita keksejä syötyä, mutta onneksi niistä voi tehdä herkullisia leivonnaisia, kuten esim. tämä kahvihyydyke tai jo aiemmin tekemäni kahvikermakakku tarte de natas com bolachas e café osoittavat.

Tämä resepti on kotoisin portugalilaisesta ruokalehdestä. Se on todella helppotekoinen ja nopea, mutta ennen kaikkea erittäin makea leivonnainen! Kondensoitu maito on sen verran imelää, että melkeinpä voisi reseptistä jättää tuon desilitran sokeriakin pois. Mutta, kaltaisilleni sokerihiirille tämänkään herkun nauttiminen ei tuota kovin suuria ongelmia :P
10 liivatelehteä
2 tlk kondensoitua maitoa
2 dl kahvia (laitoin espressoa)
5 dl kermaa
1 dl sokeria
150 g Marie-keksejä

koristeluun Marie-keksinmuruja


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä kahvi. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Sulata liivatelehdet kahviin ja sekoita joukkoon kondensoitu maito. Sekoita kahvi-maitoseokseen lopuksi kermavaahto. Vuoraa n. 27cm pituinen pitkä leipävuoka kelmulla. (Hyvä vinkki pitää kelmu paikoillaan on laittaa margariinin nokareita laitoihin ja painaa kelmua astiaan.) Kaada kermaseosta ensin pohjalle noin kolmasosa. Lado sitten Marie-keksejä rinnakkain. Toista nämä kerrokset (kerma+keksit) kerran ja kaada lopuksi päälle loppu kermaseos. Koputtele vuokaa pöytää vasten, jotta pinta tasoittuu. Siirrä vuoka kylmään, itse laitoin sen jääkaapin 0-laatikkoon. Anna hyytyä n. kolme tuntia. Poista kahvihyydyke vuoasta upottamalla se ensin kuumaan veteen ja kumoamalla sitten tarjoiluastiaan. Poista kelmu varovasti. Koristele keksinmurusilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti