torstai 19. helmikuuta 2015

Porkkanakuppikakut pähkinällä - Cupcakes de cenoura e nozes





Hiihtolomaleivonnaiset jatkuvat. Tämä resepti on peräisin joululoman matkalukemistostani eli Doces&Co -leivontalehdestä. Jääkaappiini oli jäänyt edellisen porkkanaleivonnaiseni jäljiltä vielä muutama porkkana, jotka päätin käyttää näihin kuppikakkuihin. Kuppikakuista tuli perushyviä; taikina on porkkanaraasteen ansiosta mehevää, pähkinärouhe tuo mukavaa rouheisuutta ja kuorrute on mukavan makeaa.



n. 14 kpl

Kuppikakut:

210 g porkkanaraastetta (laitoin 2 porkkanaa)
3 dl sokeria (laitoin 2½ dl tavallista ja ½ dl intiaanisokeria)
120 ml auringonkukkaöljyä
3 munaa
1 tl kanelia
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl hasselpähkinärouhetta

Kuorrute:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl keltaista elintarvikeväriä

hopeapalloja




Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa sokeri, öljy ja munat tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää taikinaan vuorotellen porkkanaraasteen kanssa. Jaa taikina muffinssivuokiin, mutta muista täyttää vain n. 2/3 vuoista. Paista 180 asteessa n. 20-25 minuuttia, uunista riippuen. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja pursota kuppikakuille. Koristele hopeapalloilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti