perjantai 20. helmikuuta 2015

Marjaisa jogurttitorttu - Tarte de iogurte e frutos vermelhos



Tämän kevyen ja marjaisen herkun resepti on portugalilaisesta lehtikioskista ostamastani Doces&Co -leivontalehdestä. Joulukuun 2014 numero sisältää pääasiassa jouluisia reseptejä, mutta myös tällaisia muihin vuodenaikoihin sopivia. Tämän tortun koostumus on erittäin pehmeä ja sopii mainiosti vaikka jälkiruoaksi. Vaniljan makua oli tässä tekemässäni versiossa aika vähänlaisesti, joten vaniljasokerin määrää kannattaa lisätä, jos haluaa selkeämmän vaniljan maun.




Pohja:

125 g Digestive-keksejä
80 g voita
voita vuoan reunojen voiteluun

Täyte:

500 ml maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
6 liivatelehteä
300 g marjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita tms.)

Murskaa pohjaa varten keksit. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen kanssa. Voitele irtopohjavuoan reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla. Kaada seos vuokaan ja painele pohjalle ja reunoille (n. 1 cm korkeudelle). Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kulhossa jogurtti ja sokeri. Kuumenna maito ja sulata liivatelehdet maitoon. Yhdistä jogurtti- ja liivateseos tasaiseksi taikinaksi. Ota vuoka jääkaapista ja ripottele marjoja keksipohjan päälle. Kaada sitten päälle jogurttiseos ja tasoita pinta kopauttamalla vuokaa pöytää vasten (myös ilmakuplat lähtevät). Anna hyytyä kylmässä n. 4 tuntia. Irrota hyytyneen tortun reunat varovasti veitsellä ja koristele marjoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti