Tätä mokkasuklaakakkua kokeilin ensimmäisen kerran jo viime vuonna. Tuolloin juustokakkumassa oli mielestäni kuitenkin liian pehmeää, joten tässä kakusta paranneltu versio. Täytteeseen käytin leivontahyllystä löytyvän valkosuklaan lisäksi leivontamaitosuklaata. Pohja on mukavan pehmeä ja jos käyttää täytteessä espressoa, on kahvin maku varmasti taattu. Vanilla ja maitosuklaa tuovat mukaan sopivaa samettisuutta. Kuorrutteeksi tuli tällä kertaa perus-tuorejuustokuorrute.
Pohja:
175 g Digestive-keksejä
1 dl kahvia (espressoa)
Täyte:
5½ liivatelehteä
3/4 dl vahvaa kahvia (espressoa)
150 g valkosuklaata
100 g (leivonta)maitosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
1 prk Flora Vanillaa
Kuorrute:
130 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Murenna keksit ja sekoita kahvin kanssa. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata pehminneet liivatelehdet kuumaan kahviin. Sulata suklaat. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset, suklaa ja liivateseos. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota Vanilla. Yhdistä vaahdot suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Sekoita kuorrutetta varten ainekset ja laita seos pursotinpussiin. Pursota kekoja kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti