sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Tarte de natas com bolachas e café - Mokkainen Marie-keksikakku

Vuorossa jälleen Portugalin makuja. Tätä kakkua maistoin ensi kertaa muutama vuosi sitten joululomalla jouluaterian jälkiruokana ja matkamuistoksi piti saada sen resepti. Resepti on anopin ❤️

Tämä kakku on sitten_todella_täyttävä! Valmistus on suhteellisen helppoa, kun raaka-aineita ei ole monia. Kondensoitu maitokin löytyy helposti lähimarketin hyllyltä. Perinteisesti välikerrosten kekseihin ei tule kahvia, joten jos ei kahvi maistu, voi sen hyvin jättää pois.


8 dl kermaa
1 tlk (390 tai 400 g) kondensoitua maitoa (käytin makeutettua maitotiivistettä)
1½ dl vahvaa kahvia
250 g Marie-keksejä
7 liivatelehteä
1 dl maitoa
Murskaa n. 50 g Marie-keksejä ja laita muruset talteen astiaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja keitä kahvi valmiiksi.

Sulata liivatelehdet yhteen desilitraan maitoa. Anna jäähtyä hetken. Sekoita varovasti kermavaahtoon kondensoitu maito sekä liivateseos.
Ripottele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle puolet sivuun otetuista keksinmuruista (=25 g) ja kaada päälle kolmasosa kermaseoksesta tasaisesti. Dippaa sitten puolet kekseistä kahviin ja asettele läpimärät keksit limittäin kerman päälle kauttaaltaan. Levitä taas kolmasosa kermaseoksesta keksien päälle ja toista äskeinen vaihe eli dippaa loput keksit ja levitä kermaseoksen päälle. Kaada loput kermaseoksesta pinnalle ja ripottele kakun päälle alussa sivuun otetut keksinmurut ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti