keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Teeleipäsydämet



Hiihtoloma - mikä ihana (teko)syy leipoa! Pidinpä tuossa loman alkajaisiksi pienet kahvikekkerit lomaileville kollegoilleni ja suolaisena palana tarjoilin näitä Leivotaan-lehden (1/2015) teeleipiä. Teeleipiä on tullut tehtyä viimeksi varmaan yläasteen kotitalouden tunneilla ja muistot eivät olleet kovin kummoiset. Mutta nyt ovat! Nämä teeleivät olivat koostumukseltaan ihanan pehmeitä ja kuohkeita. Lisänä merisuolan makuinen levite ja muuta ei sitten tarvitakaan! Suosittelemme koemaistajieni kanssa erittäin lämpimästi.


n. 16 kpl

2½ dl kädenlämpöistä maitoa
1½ dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 rkl vaaleaa siirappia
13 g hiivaa
n. 65 g huoneenlämpöistä, pehmeää voita
½ dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita kulhossa lämmin maito, kaurahiutaleet, suola ja siirappi. Anna seoksen turvota ja jäähtyä n. 10 minuuttia. Murusta mukaan hiiva ja lisää voi. Sekoita huolellisesti. Lisää ruis- ja vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla 40 minuuttia.

Vaivaa taikina hyvin ja kauli se jauhotetulla pöydällä n. 1 cm paksuiseksi levyksi. Ota sydämuotilla taikinasta pieniä leipiä ja laita ne leivinpaperoidulle pellille. Pistele leipiä haarukalla ja anna vielä kohota reilu puoli tuntia. Paista 225 asteessa n. 8-12 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti