maanantai 9. helmikuuta 2015

Sitruunasydän



Ostin uuden sydänvuoan ja halusin testata sitä sopivasti näin ystävänpäivän kynnyksellä. Ulkonakin alkaa olla jo sen verran lämmin ja aurinkoinen ilma, että päätin pyöräyttää kevään hengessä pirteän sitruunaisen juustokakun. Resepti löytyy uusimmasta Leivotaan-lehdestä (1/2015).

Kakku oli helppo tehdä ja maku oli mukavan kirpakka. Ostin samaisilla vuokaostoksilla myös sellaisen raudan, jolla saa sitruunan kuoresta kivoja roikaleita. Kokeiluun pääsi sekin härpäke! Keltaisesta väristä tuli vielä kaupan päälle iloinen mieli :)



Pohja:

225 g Digestive-keksejä
100 g sulatettua voita

Täyte:

4 liivatelehteä
2 munaa
200 g tuorejuustoa
2 dl creme fraichea
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu ja kuori

Koristelu:

½ sitruuna
valkosuklaarouhetta




Murskaa keksit pohjaa varten ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan leivinpaperoidulle pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan n. 15 minuutiksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunasta kuori. Erottele munista valkuaiset toiseen kulhoon ja keltuaiset toiseen kulhoon. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, creme fraiche, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunan raastettu kuori yhteen taikinaksi. Vatkaa valkuaiset omassa kulhossaan vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti nostellen taikinaan. Purista sitruunasta mehu kattilaan ja sulata liivatelehdet. Lisää haalea neste juustoseokseen ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä n. 2-3 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla. Minä leikkasin sitruunasta palasia ja raastoin pitkiä "kuoriroikaleita" raudalla. Lisäksi veistelin valkosuklaasta kiehkuroita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti