torstai 16. tammikuuta 2014

Suklainen marjapiiras



Käytin pakkasesta viimeiset punaherukat tähän piirakkaan. Resepti on Leivotaan-lehden vuoden 2013 heinä-elokuun numerosta. Todella makea täyte ja pirteän happamat herukat sopivat loistavasti yhteen!

12-14 palaa

Pohja:

150 g voita
3/4 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 ½ dl kuohukermaa
50 g voita
1 ½ dl siirappia
½ dl sokeria
200 g maitosuklaata
2 dl punaherukoita

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen, Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot. Sekoita taikinaksi.

2. Painele taikina mielellään irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija noin 26 cm). Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. sekoita kerma, voi, siirappi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes seos alkaa paksuuntua. Ota kattila liedeltä.

4. Paloittele suklaa ja lisää seokseen. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Kaada suklaaseos piirakkapohjalle ja ripottele punaherukat päälle. Anna piirakan jäähtyä jääkaapissa, mieluiten yön yli. Tarjoile kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti